80 Great Suffolk Street
       
     
 Located under the line into Blackfriars station, the arch was bombed in WW2. Network Rail repaired the arch with concrete and steel, leaving a white metal waterproofed shell with six metre high exposed steel lattice support structure.
       
     
 The design retains the red steel and white sheet metal waterproofing as an exposed finish. The new mezzanine workspace is a face finished plywood insertion. It hangs from the existing steelwork: borrowing from the industrial nature of the space to create a contemporary, contextual architecture studio.
       
     
4TDO_Studio_LR_S--12-1500px.jpg
       
     
5TDO_Studio_LR_S--13-1500px.jpg
       
     
6TDO_Studio_LR_S--8-1500px.jpg
       
     
7TDO x George Clarke HR-16-1500px.jpg
       
     
8TDO x George Clarke HR-50-1500px.jpg
       
     
9TDO x George Clarke HR-32-1500px.jpg
       
     
10TDO x George Clarke HR-35-1500px.jpg
       
     
More about the project
       
     
11TDO x George Clarke HR-36-1500px.jpg
       
     
80 Great Suffolk Street
       
     
80 Great Suffolk Street

The office fit-out is a plywood insertion much like a large, intricate piece of joinery or oversized furniture, supported from a lattice of primer-red steelwork in a renovated railway arch in Bankside, Central London.

 Located under the line into Blackfriars station, the arch was bombed in WW2. Network Rail repaired the arch with concrete and steel, leaving a white metal waterproofed shell with six metre high exposed steel lattice support structure.
       
     

Located under the line into Blackfriars station, the arch was bombed in WW2. Network Rail repaired the arch with concrete and steel, leaving a white metal waterproofed shell with six metre high exposed steel lattice support structure.

 The design retains the red steel and white sheet metal waterproofing as an exposed finish. The new mezzanine workspace is a face finished plywood insertion. It hangs from the existing steelwork: borrowing from the industrial nature of the space to create a contemporary, contextual architecture studio.
       
     

The design retains the red steel and white sheet metal waterproofing as an exposed finish. The new mezzanine workspace is a face finished plywood insertion. It hangs from the existing steelwork: borrowing from the industrial nature of the space to create a contemporary, contextual architecture studio.

4TDO_Studio_LR_S--12-1500px.jpg
       
     
5TDO_Studio_LR_S--13-1500px.jpg
       
     
6TDO_Studio_LR_S--8-1500px.jpg
       
     
7TDO x George Clarke HR-16-1500px.jpg
       
     
8TDO x George Clarke HR-50-1500px.jpg
       
     
9TDO x George Clarke HR-32-1500px.jpg
       
     
10TDO x George Clarke HR-35-1500px.jpg
       
     
More about the project
       
     
More about the project

The Telegraph: Open House London: what’s hidden behind closed doors

Photography by Ben Blossom and Indian Hobson

11TDO x George Clarke HR-36-1500px.jpg