Greenwich High Road
       
     
 Our design presents a layered facade that overhangs the ground with a series of balconies set in a framework of horizontal and vertical building elements, of white concrete and brick respectively. The layered grid sets the rhythm of the building and provides a means to support balconies and windows. The ‘solid’ line of the building aligns with the building line on the street. The overall rhythm established in this scheme lent itself to a taller structure than that previously consented.
       
     
More about the project
       
     
Greenwich High Road
       
     
Greenwich High Road

Our new design for a mixed-use development for 83-87 Greenwich High Road in south east London has been granted planning and is now progressing through detail design. Fulfilling our client’s brief to improve on the previously consented scheme for the site, the new design adds an additional storey in a development of five residential storeys comprising 14 units, above a commercial ground floor.

 Our design presents a layered facade that overhangs the ground with a series of balconies set in a framework of horizontal and vertical building elements, of white concrete and brick respectively. The layered grid sets the rhythm of the building and provides a means to support balconies and windows. The ‘solid’ line of the building aligns with the building line on the street. The overall rhythm established in this scheme lent itself to a taller structure than that previously consented.
       
     

Our design presents a layered facade that overhangs the ground with a series of balconies set in a framework of horizontal and vertical building elements, of white concrete and brick respectively. The layered grid sets the rhythm of the building and provides a means to support balconies and windows. The ‘solid’ line of the building aligns with the building line on the street. The overall rhythm established in this scheme lent itself to a taller structure than that previously consented.

More about the project
       
     
More about the project